Belastingaangifte 2010 en 2011, Belastingdienst let extra op aangifte zwart geld


Vooral in 2010 en 2011 let de belastindienst extra op wat men invult in Box 3 en dus opgeeft aan spaargeld en vermogen om zo te achterhalen of u in het bezit bent zwart geld. Over het bedrag boven de vrijstellingen betaalt u de vermogensrendementsheffing van 1,2%. Maak ook in 2011 optimaal gebruik van de vrijstellingen. Denk aan durfkapitaal en maatschappelijke beleggingen. Let op de schenkbelasting 2010 en de nieuwe successiewet.

Het net rond de zwart spaarder lijkt zich verder te sluiten. Wie minder belasting wil betalen doet er daarom goed aan, om vooraf te bekijken of er kan worden geschoven met inkomsten en aftrekposten tussen partners. Want wanneer één van de partners een aanmerkelijk hoger inkomen heeft, zullen de aftrekposten bij degene die meer verdient meer rendement opleveren.

Het belastbare inkomen van wie minder verdient kan vaak zonder probleem worden verhoogd, zonder dat de belastingen bij die persoon veel hoger zullen oplopen. Probeert u zelf maar eens een paar verdelingen tussen de partners te maken en kijk wat voor u voordeliger uitpakt. Reken de hypotheekrenteaftrek aan de meest verdienende toe. Dan kunt u de vermogensrendementsheffing enigzins ontlopen. En wanneer u aan het einde van het jaar nog snel een aantal rekeningen betaald of kleine schulden aflost danneemt uw vermogen in box 3 een stuk af.

Bron: Financieel infonu


Leave a Reply