Legaal belasting ontwijken in belastingparadijs Nederland


belasting ontduikingGeld dat wordt in- en uitgevoerd van- en naar Nederland wordt nauwelijks belast. Daarnaast hoeven vennootschappen geen vennootschapsbelasting te betalen als die al in een ander land is afgedragen. Daarnaast mogen royalties op intellectueel eigendom onbelast worden uitgekeerd aan de rechthebbenden. Deze situatie is ontstaan door een uitgebeid netwerk aan belastingverdragen.

Nederland heeft een grote fiscale aantrekkingskracht op popsterren zoals de Rolling Stones, U2 en David Bowie die al jaren hun royalties onbelast door Nederland laten uitkeren. In 2005 werd voor maar liefst € 4.700 miljard door Nederland gesluisd.

Er zijn in Nederland ongeveer 13.000 buitenlandse vennootschappen die als tussenholding dienen actief. Ongeveer 80% hiervan wordt geleid door een trustkantoor.

U kunt als ondernemer in Nederland profiteren van de voordelen met het ondernemen in een fiscaal bevoordeelde vennootschap, met oprichtingskosten van slechts € 449,- zie stop de waanzin van de éénmanszaak, maar ook van de voordelen die Nederland biedt aan internationale ondernemingen.

Het doorsluizen van inkomsten via Nederland naar een ander belastingparadijs.

Nederland heeft de reputatie van een belastingparadijs in het buitenland. De Nederlandse belastingdienst profiteert van deze fiscale constructies met inkomsten van ruim een half miljard Euro per jaar. Andere landen lopen uiteraard veel geld mis omdat deze bedrijven in eigen land bijna belasting betalen.

Nederland is in slechts weinig gevallen de eindbestemming van het geld. Over de royalties hoeven de artiesten geen bronbelasting te betalen, maar het zijn wel inkomsten waarover artiesten normaal gesproken relatief hoge inkomstenbelasting horen te betalen in eigen land. Het is dus zaak om royalty inkomsten door te sluizen naar een belastingparadijs zoals Panama waar geen (lees 0%) belasting wordt geheven op deze inkomsten.

De Nederlandse belastingwetgeving in 2010.

De nieuwe Nederlandse vennootschapsbelasting tarieven zal Nederland nog interessanter maken voor de vestiging van een tussenholding. Tijdelijk is de 1e schijf van de vennootschapsbelasting verlengd van € 25.000,- tot € 200.000,- en het belastingtarief is slechts 20 procent.

De 2e schijf is tijdelijk afgeschaft tot € 200.000,- en winsten tussen de € 40.000,- tot € 200.000 worden momenteel belast tegen een gereduceerd tarief van 20%. Alle winst boven € 200.000,- wordt belast met 25,5%.
Een Nederlandse MKB’er kan ook profiteren van deze voordelen wanneer de éénmanszaak wordt omgezet in een limited vennootschap.

Er zijn speciale kantoren die u kunnen helpen bij het oprichten van een fiscaal bevoordeelde vennootschap.
Het is mogelijk om binnen enkele dagen ingeschreven te zijn bij de Kamer van Koophandel en te profiteren van de bescherming van het ondernemen met een vennootschap en de veel fiscale voordelen.

Bespaar op belastingskosten met uitstel van betaling belastingheffing.

Met uitstel van betaling belastingheffing kan een grote winst worden behaald. Met een goede belastingplanning kan je zo een gedeelte van de belasting ontwijken in Nederland.

Als je nu 2% of 25% betaald en pas over drie of meer jaar hoeft bij te betalen naar 52% kan je rentevoordeel opdoen of extra inkomsten genereren door te investeren.Veel BV’s doen dit in Nederland. Ze betalen slechts 25% belasting en investeren de rest van het geld. Wanneer ze 65 zijn en de boel verkopen gaan ze tot de 52% betalen.

Bijna alle makkelijke belasting ontwijk mogelijkheden worden snel door de overheid ontdekt en gedicht en helemaal wanneer ze veel worden gebruikt.

Daarnast worden ontwijkings mogelijkheden door de gebruikers vaak slecht uitgevoerd. Je hebt een zeer goed plan nodig met berekening van de negatieve aspecten en een eventuele exit strategie.

Als je woont in Nederland en ook een bedrijf hebt in Nederland en belasting betaalt, kun je natuurlijk niet in 1 x je bedrijf onderbrengen in een constructie waarbij je geen belasting betaalt want dan zal de belastingdienst je snel in de gaten krijgen.


Leave a Reply