Belasting Tips 2011

belasting ontduiken tipsIn dit artikel willen we een begin maken gunstige belasting tips die vooral gericht zijn op het jaar 2011. We zullen dit artikel steeds verder aanvullen, maar als u suggesties heeft schroom dan niet om die in de comments met ons te delen.

Belasting Tip 1: Heeft u een wisselend inkomen als werknemer of ondernemer? Dan komt u wellicht in aanmerking voor de middelingsregeling van de belastingdienst. Met de middelingsregeling kunt u het gemiddelde nemen van uw inkomen over drie jaar. Hierdoor betaald u uiteindelijk waarschijnlijk minder belasting. Je kunt op de volgende pagina zelf berekenen hoeveel belastingvoordeel je met de middelingsregeling kunt krijgen.

Belasting Tip 2: Hou uw administratie overzichtelijk, geordend en digitaal zodat u zo min mogelijk fouten maakt en gemakkelijk aangifte kunt doen. U kunt dit met een software programma doen zodat veel berekeningen voor u worden gedaan en dit voorkomt menselijke fouten.

Voor de beginnende, kleine ondernemer is boekhouden met excel (zie link hieronder) een uitkomst. U kunt hiermee veel tijd en dus geld besparen. Daarnaast heeft u een beter overzicht van uw administratie, maakt u minder fouten en kunt u dus beter belastingaangifte doen.
Boekhouden in Excel

Belasting Tip 3: Doe op tijd aangifte en ga niet tot het laatste moment wachten.

Het doen van belastingaangifte komt nooit goed uit. Er wordt vaak uitgesteld omdat er altijd iets tussenkomt. Stel je voor dat er echt iets belangrijks tussenkomt wanneer u tot laatste moment heeft gewacht en u daardoor niet op tijd uw belasting kunt aangeven. Je kan altijd uitstel vragen tot voor de uiterste inleverdatum maar beter is het om er de gewoonte van te maken om het op tijd te doen. Belastingconsulenten kunnen via de speciale regeling “uitstelregeling belastingconsulenten” belastinguitstel aanvragen. Als je dan toch te laat bent met de belastingaangifte zal je een aanmaning krijgen en een nieuwe deadline voor het inleveren van je belastingaangifte. Wanneer je daarna weer te laat bent kun je een boete krijgen die kan oplopen tot € 1.134,-.

Leave a Reply